Oppaana Oona Tapiomaa

Oppaan työssä on parasta sen tietty taiteellisuus, retkirakenteen mutkattomuus, vaihtuvat asiakasryhmät, ulkona oleminen ja se, että saa omaksua ja soveltaa monenlaista tietoa. Lapsena unelma-ammattini olisi ollut safariopas Keniassa tai Tansaniassa - nyt olen vähän samaa Suomessa.

Toiminimen kanssa voin toteuttaa retkiä, joille itse haluaisin mukaan.

Olen koulutukseltani luonto-ohjaaja sekä erä- ja luonto-opas.

Opiskelin luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon (luonto-ohjaaja) Paraisilla Ammattiopisto Liviassa vuosina 2011-2014. Opettajani inspiroimana jatkokouluttauduin erä- ja luonto-oppaaksi Eerikkilän urheiluopistossa vuonna 2014-2015.

Olen tehnyt töitä karjanhoitajana, henkilökohtaisena avustajana, kahvilassa, Hämeen luontokeskuksessa ja melontaohjaajana. Joku voi muistaa minut Portaan Patinaputiikista. Pidän siis eläimistä, ihmisistä, kahvista, veden katselemisesta, matkailuneuvonnasta ja kauniista esineistä.

Minulla on myös Luontoliiton leiri- ja kerho-ohjaajan pätevyys.

Kesällä 2024 minut voi bongata Korteniemen perinnetilalta Liesjärven kansallispuistosta, missä toimin nuorena emäntänä.

Tarvitseeko luontomatkailuyrityksesi, elämyspalvelusi tai matkailutoimintasi luonto-opasta? Tapiottaren taika keikkailee sopivasta hinnasta ja kelvollisesta työrupeamasta myös muualla Tammelassa ja sen ulkopuolella. Erityisosaamiseni on luonnontuntemuksessa (lajintuntemus, biodiversiteetti, taivaanilmiöt). Ota yhteystietoni ylös ja jätä soittopyyntö.